T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUŞ / MERKEZ - Eko İnşaat İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz, 1987 yılında ismini Edip-Köksal-Orhan ortaklığından alan Eko İnşaat Ltd. Şti. tarafından yaptırılmış olup okulumuza şirketin ismi verilmiştir. 9 derslik, 1 kütüphane ve 1 laboratuvardan oluşmuş ilk binaya ek olarak 1997-1998 eğitim-öğretim yılında hizmete giren yeni okul binası ile iki ayrı binada eğitim öğretimine devam etmektedir.

Okulumuzda 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 2 rehber öğretmen, 1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, 2 İngilizce öğretmeni, 30 kadrolu sınıf öğretmeni, 8 sözleşmeli sınıf öğretmeni, 3 ücretli öğretmen (evde eğitim) olmak üzere 41 öğretmenimiz ve 3 idarecimiz bulunmaktadır. Ayrıca 1 VHKİ memur, 4 yardımcı hizmetli, 1 işkur çalışanı, 1 hizmet alımı çalışanı (1 taşeron işçi) okulumuz personeli olarak görev yapmaktadır.

A Blok binamız 2 katlı olup;

Zemin katta: Fen laboratuvarı, toplantı salonu (150 kişilik), ziyaretçi veli bekleme salonu, müdür yardımcısı odası, memur odası, mescid, destek eğitim sınıfı, arşiv, personnel wc, personel odası ve 1 sınıfımız bulunmaktadır.

Birinci katta: 9 sınıfımız, kız ve erkek öğrenci wc'leri ve kütüphanemiz bulunmaktadır.

B Blok binamız 4 katlı olup;

Bodrum katında: Spor salonu, mescid, zeka oyunları sınıfı, depo, süt ve üzüm odası, eğitim amaçlı kullanılan odalar bulunmaktadır.

Zemin katta: Müdür ve müdür yardımcısı odası, rehberlik servisi, öğretmenler odası, 3 sınıf, öğrenci ve öğretmen kantini, bay ve bayan öğretmen wc'leri bulunmaktadır.

Birinci katta: 6 büyük, 4 küçük olmak üzere toplam 10 sınıfımız, kız ve erkek öğrenci wc'leri bulunmaktadır.

İkinci katta: 6 büyük, 4 küçük olmak üzere toplam 10 sınıfımız, kız ve erkek öğrenci wc'leri bulunmaktadır.

Okulumuz Aralık 2017 tarihi itibariyle doğal gaza geçmiştir. Ayrıca Aralık 2017'de bodrum katında zeka oyunları sınıfı (satranç, dama, mangala, yapboz vb.), drama salonu, spor alanı (masa tenisi, minderler vb.) yapılmıştır. Bahçemizde de dinlenme alanları (banklar), yeşil alanlar ve oyun alanları yapılmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.11.2019 - Güncelleme: 27.11.2023 12:35 - Görüntülenme: 497
  Beğen | 0  kişi beğendi